Tan Tan Ramen
Tan Tan Ramen er en populær type af Ramen, hvor det spicy svinekød og den kraftige suppebase virkelig får bragt smagen frem og giver hele nudelsuppen et kraftfuldt udtryk.
Du kan frit vælge at ændre i toppings som du har lyst til, og f.eks. tilføje andre grøntsager eller svampe, og svinekødet kan du skifte ud med f.eks. hakket kylling.
En lækker opskrift som giver varme på køligere efterårsdage, hvor man har brug for noget ekstra at styrke sig på!
Tan Tan Ramen med svinekød, Pak Choy og bønnespire.
2 pers.
Ingredienser
Soja 4 spsk
Penutbutter el sesampaste 1 spsk
Havremælk 300 ml
Vand 300 ml
Kyllinge boullion 1 stk.
Hvidløg 2-3 fed
Ingefær 15-20 g
Pak choy 1 bundt
Forårsløg 2 stk
Bønnespire 1 håndfuld
Svinekød 300 g
Siracha sauce 1 spsk
Oyster sauce 2 spsk
Ramen nudler 2 bundter
Sesamfrø 1 tsk
Chili oil 4-6 dråber
Neutral olie 1 spsk
Salt + peber
Ramen æg (valgfrit).
Ramen æg Ajitama er et perfekt bud på en ekstra topping til din Ramen.
Fremgangsmåde
1. Start med at blande soja og penutbutter/sesampaste i en lille skål indtil det er blandet til en tyk paste.
2. Varm en gryde op med 300 ml vand, 300 ml havremælk og 1 stk kyllingeboullion.
3. Riv hvidløg og ingefær fint på et rivejern og sæt en gryde med vand over til grøntsager og nudler.
4. Skær forårsløg fint og del Pak Choyen op i flere dele så den kan blancheres let.
5. Steg svinekødet af i neutral olie indtil det er næsten gennemstegt, og kom herefter hvidløg ingefær, oystersauce, siracha + salt og peber i. Steg videre og bland godt, og sluk herefter for varmen.
6. Blancher først Pak Choy i gryden med vand, og kom efter 2 min bønnespirerne ned i vandet med en lille si. Tag det hele op efter et minuts tid og køl af i koldt vand.
7. Kog ramen nudlerne i samme vand indtil de er al dente med lidt bid i.
8. Fordel sesam/soja pasten i to skåle, og hæld herefter fonden af havremælk og boullion over og pisk det godt sammen til pasten er opløst helt.
9. Si vandet fra nudlerne og sørg for al vandet er væk, fordel de to portioner af nudler i skålene.
10. Anret din Tan Tan ramen med Pak Choy, bønnespire, hakket svinekød, forårsløg, sesamfrø og nogle dråber af chili olien som afslutning.
11. Du kan tilføje et Ramen æg, dette vil fuldende retten.
Velbekomme.
Tan Tan Ramen med Ajitama æg.