OM MIG og maden

Min rejse med japansk mad – fra barndom til private dining

Min passion for japansk mad og kultur udspringer af min baggrund – jeg er vokset op med en japansk far og en dansk mor, og har haft den japanske kultur helt tæt på fra barnsben. Det var særligt maden, der fangede mit hjerte.

Madoplevelser og inspiration fra Japan

Jeg har både boet og rejst meget i Japan, og det er på disse ture, jeg har opbygget en dyb fascination for det japanske køkken, dets traditioner og folket bag. Når jeg besøger vores families sommerhus i byen Gifu, hvor jeg har mine rødder, er det især for at udforske nye retter, smage og hente ny inspiration til japansk madlavning.

Enkelt, men mangfoldigt – det japanske køkken

Noget af det mest spændende ved det japanske køkken er den enorme variation, selv i de mest enkle ingredienser som ris, nudler og soja. Hver region og hver familie har deres egne unikke teknikker, opskrifter og traditioner, hvilket gør japansk mad både simpelt og uendeligt nuanceret

Erfaring fra restaurationsbranchen til dit hjem

Efter flere år i restaurationsbranchen, herunder fem år hos Sticks’n’Sushi og en periode som selvstændig restaurantejer, valgte jeg at starte mit eget firma – Nakahara Cooking. Her kombinerer jeg min faglige viden og passion for japansk mad med ønsket om at undervise og skabe personlige madoplevelser gennem:

  • Madkurser i japansk madlavning

  • Private dining hjemme hos dig

  • Skræddersyede madoplevelser til private og virksomheder

Izakaya maden opstod for over 400 år siden, og var i første omgang blot gamle sake barer hvor kunderne sad og drak, hvorefter behovet for mad der passede til den alkohol der blev serveret langsomt kom til.

Direkte oversat på japansk betyder “Izakaya” Et-sted-at-blive-og-drikke.

Har man prøvet de utallige Izakaya barer i Japan, så finder man hurtigt ud af at udvalget og stilen for disse barer er meget forskellig og findes i utallige variationer.

Det som dog er fællesnævneren for alle Izakaya barer er, et kæmpe udvalg af drinks, øl, og sake, samt et ofte stort menukort med mange små og utroligt delikate retter.

Du vil altså kunne finde alt fra sashimi (udskåret rå fisk) yakitori (grillede kylling sticks) til tofu og grøntsagsretter på en Izakaya menu.

Ofte så har hver restaurant specialiseret sig indenfor netop en bestemt type mad, det kunne f.eks. være Yakitori sticks, men de vil samtidigt tilbyde og servere andre små retter for at supplere hele Izakaya oplevelsen overfor kunderne.

Det er netop denne type Izakaya mad jeg fokusere på og laver i mit firma Nakahara Cooking.

Nøje udvalgte retter som jeg selv elsker, og som jeg efter utallige rejser til Japan, samt mange timer i køkkenet har lært at lave og tilberede på et højt niveau.

“There was no downside to this level of service and professionalism that Emil delivers”

— Alice Schøn Larse